Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışıyla toplumda önlem alma kültürünü önceleyen ve afet öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin bilgi ve becerileri kazandırma, tutum ve davranışları değiştirmek ve vatandaşlarımızın afetlerde güvende kalabilmeleri için “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlenmiştir.

Üniversiteniz çalışanları ve öğrencileri için Şubat-Mart ve Nisan 2021 ayları içerisinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Afet Farkındalık Eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Bu nedenle; Üniversiteniz öğrencilerine online eğitim verilmesi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü (egitimankara@afad.gov.tr ve 312 252 59 79 nolu telefon) ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.